در این مطلب با کمک چندین مجله معتبر پزشکی، نتیجه جدیدترین تحقیقات دنیا راجب عوارض جانبی، فواید، طرز استفاده درست و نکات ضروری دیگر قرص فنازوپیریدین را به شما معرفی می کنیم.

پیریدیوم (فنازوپیریدین) چیست؟

  1. پیریدیوم نام تجاری فنازوپیریدین است.
  2. این دارو برای تسکین علائم ناشی از ناراحتی دستگاه ادراری، مثل درد، سوزش و احساس مکرر و مبرم نیاز به دفع ادرار استفاده می شود.
  3. هم چنین می توان آن را برای درمان مشکلات دیگر دستگاه ادراری ناشی از ضربه روحی، جراحی، آندوسکوپی یا کاتترها به کار برد.
  4. پیریدیوم توسط برنهارد جوز، موسس شرکت داروسازی سیلاژ، کشف شد.

هشدارها درباره پیریدیوم

  • اگر به پیریدیوم حساسیت دارید یا بیماری کلیوی، کبدی یا هر نارسایی خونی دیگری دارید، از این دارو استفاده نکنید.
  • پیریدیوم باعث تیره شدن ادرار یا تغییر رنگ آن به نارنجی یا قرمز می شود. این یک عارضه ی نرمال است و هشدار به حساب نمی آید.
  • اگر از لنز چشم استفاده می کنید، در دوره درمان با پیریدیوم باید استفاده از آن ها را متوقف کنید. این دارو باعث تغییر رنگ دائمی لنزها (و پارچه های استفاده شده در ساخت لباس زیر) می شود.
  • اگر دیابت دارید، باید بدانید که پیریدیوم می تواند باعث نتایج غلط در آزمایش قند خون ادرار و آزمایش های کتون شود. باید در این مورد با پزشکتان صحبت کنید، به ویژه اگر دیابتتان به خوبی قابل کنترل نیست.
  • بیشتر از دو روز از پیریدیوم استفاده نکنید، مگر اینکه پزشکتان بگوید.
  • پیریدیوم ممکن است باعث گیجی شود. از رانندگی، استفاده از ماشین آلات یا انجام فعالیت هایی که به هوشیاری نیاز دارند تا زمانی که مطمئن نیستید که می توانید آن ها را ایمن انجام دهید، پرهیز کنید.
  • پیریدیوم از طریق کلیه ها از بدن دفع می شود. هر چقدر سن بالا می رود، ممکن است عملکرد کلیه ها به شکل چشم گیری کاهش یابد.
  • افراد سالمند ممکن است در اثر مصرف پیریدیوم، بیشتر در خطر تغییر مقدار اوره یا زرد شدن پوست یا چشم ها باشند.

بارداری و پیریدیوم

اگر از پیش از مصرف این دارو باردار هستید، باید به پزشکتان بگویید. پیریدیوم هیچ اثر مضری بر جنین حیوانات نداشته است اما تاکنون بر هیچ نمونه ی انسانی آزمایش نشده است.

اینکه این دارو وارد شیر مادر می شود یا خیر شناخته شده نیست؛ اما اگر در حال درمان با پیریدیوم هستید، باید قبل از شیردهی با پزشکتان م کنید.

.

ادامه متن را در لینک اصلی زیر بخوانید:

قرص فنازوپیریدین (پیریدیوم) -عوارض، موارد و طرز مصرف و .


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها